Forum za društvena bića
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Go down
tytos_blackwood
tytos_blackwood
User
Posts : 6
Join date : 2019-10-09
Age : 41
Location : Croatia, mostly

INICIJATIVA ZA POKRETANJE THINK TANK-a Empty INICIJATIVA ZA POKRETANJE THINK TANK-a

Fri Oct 11, 2019 5:16 pm
Ove rasprave kad bi zapravo trebalo slaviti Dan državnosti me je podsjetilo na važnu postavku mojeg političkog djelovanja. Shvatio sam svoju zadaću (zapravo zadaću naše generacije) da preuzmemo Republiku Hrvatsku i da ju smišljeno jačamo i razvijamo na poljima unutrašnjeg državnog ustroja, medijskoj sceni, obavještajnom djelovanju, sustavu domovinske sigurnosti, vanjskoj politici, diplomaciji i lobiranju, slobodnom tržištu, investicijama, razvoju, infrastrukturi, tehnologijama, inovacijama, povezivanju i nizu društvenih konsenzusa o pitanjima ključnima za identifikaciju nacije poput demografije, odnosa prema Crkvi, političkoj korektnosti, manjinama, zdravstvenom, mirovinskom i sustavu socijalne skrbi, braniteljima, hrvatskom narodu u BiH, dijaspori...

Za to je nužna organizacija koja će okupiti sve što misli, a navlastito što misli u Domovini i dijaspori, kako bi mogli identificirati tematska područja, teme i formulirati odgovore, politike i strategije.

Takva organizacija može, za razliku od državne vlasti, ali u suradnji sa njom, MA TKO JU OBNAŠAO, se baviti trajnim i strateškim temama, izvan obzora jednog mandata. Takodjer, nacionalni think-tank bi mogao svojom usmjeridbom, radom i radovima priopćivati stavove koji bi, da ih priopćava državna vlast, mogli objektivno naštetiti RH.

Svaki misleći i politički odgovorni etnos ima takvu organizaciju, Hrvati nikada. Mi smo se za našu zemlju krvavo izborili, ali zanemarujemo ju danas u njenoj promišljenoj izgradnji i jačanju.

Država se ne vodi ni u jednom aspektu vatrogasnim mjerama. Pa ni kada treba pristupiti vatrogasnim mjerama.

Moja je namjera pokrenuti think tank koji će okupiti koncentrat kvalitete hrvatske nacije i koji će ponuditi kvalitetni osvrt na prošlost, jasne odgovore na sadašnjost i viziju i usmjeridbu ka poželjnoj verziji budućnosti.

Naravno, kao pojedinac ja mogu samo inicirati inicijativu (sic), ali vjerujem da sam na tragu promišljanja mnogih i da samo zajedno, onako kako nas je učio pokojni Predsjednik Republike Hrvatske, dr. Franjo Tudjman, možemo svladavati kompleksne zadaće.

Ali onda možemo nadvladati zadaće zajednički, ma kako kompleksne bile.
Back to top
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum