Forum za društvena bića
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Go down
metilda
metilda
User
Posts : 19
Join date : 2019-09-08

Treba li ministrica Divjak dati ostavku zbog nerada? Empty Treba li ministrica Divjak dati ostavku zbog nerada?

Mon Sep 09, 2019 5:32 pm
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/nijedno-dijete-ne-zasluzuje-imati-ovakav-prvi-dan-skole-moj-sin-s-posebnim-potrebama-sjedi-ispred-skole-i-ceka-pomocnika-u-nastavi-pomocnika-nema/9336713/

Ne ulazeći u autonomiju Ministarstva znanosti i obrazovanja u donošenju odluke o ukidanju pomoćnika u nastavi i ne dovodeći u pitanje potrebu periodičnog procjenjivanja vrste i intenziteta podrške za učenike s teškoćama u razvoju, pravobraniteljica izričito upozorava da je donošenje odluke o ukidanju podrške pomoćnika u nastavi netom pred početak školske godine neprimjereni postupak.

....

"Obavještavamo roditelje djece s teškoćama koja pohađaju centre za odgoj i obrazovanje u RH da njihova djeca neće u ponedjeljak ući u svoju školsku ustanovu s pomoćnicima jer Ministarstvo obrazovanja nije na vrijeme objavilo rezultate natječaja. Tako su i ove godine naša djeca zakinuta za miran početak školske godine. Također molimo kandidate za mjesto pomoćnika u nastavi da imaju strpljenje, nadamo se pozitivnom odgovoru ministarstva do kraja rujna", napisali su na Facebook stranici udruge roditelja Oko.
Back to top
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum